TREBINJE ČEKA TURISTE: I zvanično otvorena letnja sezona, otvaranje akva-parka i kupališta predviđeno je za 13. jun

D. CURAĆ

01. 06. 2021. u 07:13

U TREBINjSKOM "Gradu sunca" svečano je otvorena turistička sezona u gradu na Trebišnjici, a kako kažu turistički radnici ovog leta na jugu Republike Srpske očekuje se veliki broj gostiju iz regiona i šire.

ТРЕБИЊЕ ЧЕКА ТУРИСТЕ: И званично отворена летња сезона, отварање аква-парка и купалишта предвиђено је за 13. јун

Otvaranje turističke sezone / Foto D. Curać

- Trebinje je prepoznato kao turistički grad u regionu u koji se rado dolazi, jer ni na jednom mestu nećete naći tako skladan odnos - mediteranske klime, očuvane prirode, bogatstva kulturno-istorijskih spomenika, vrhunske gastronomske ponude i gostoprimstva domaćina. Upravo su to prednosti koje naš grad stavljaju na zasluženu lidersku poziciju i od nas traže da budemo inovativni, da gradimo nove sadržaje i pratimo svetske trendove - rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Zahvaljujući kompaniji "Svislajon" Trebinje ima biser turizma "Grad sunca", koji je postao jedinstveni turistički kompleks na ovim prostorima. Predsednik Poslovnog sistema "Svislajon" Rodoljub Drašković istakao je da je protekla decenija preporodila grad u turizmu i svim drugim oblastima života i privređivanja zahvaljujući u prvom redu Hercegovcima, koji važe za poštene, radne i dobre domaćine.

- Svake godine otvaramo nove investicije. Naš biser je "Grad sunca" sa svim sadržajima koje traži savremen čovek, koji se opredelio da se bavi turizmom. Ja verujem da je već danas najveći deo Evrope čuo za Trebinje, za tu mediteransku lepoticu i da se vrlo retko može sresti toliko sadržaja na jednom mestu kao što pruža ovo naše nebo iznad Hercegovine - istakao je Drašković.

U "Gradu sunca" spremno dočekuju novu sezonu koja je imala sjajan početak u predsezoni, a otvaranje akva-parka predviđeno je za 13. jun, kada će biti otvorena i druga kupališta u Trebinju.

NOVITETI

TURIZAM je izuzetno važna grana privrede u Trebinju, a najavaljeni su novi sadržaji za predstojeću sezonu.

- Za ovu godnu smo spremili nekoliko novina. Sada je aktulean cikloturizam, odnosno obilaženje ruralnih područja grada Trebinja u prati licenciranih vodiča biciklima, a tu je i ponudu degustacija autohtonih hercegovačkih proizvoda na barkama na Trebišnjici - rekao je Žarko Vico iz TO Trebinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a