KRIVOKAPIĆ U REPUBLICI SRPSKOJ: Novi zaokret u odnosima

S. M.

25. 05. 2021. u 12:18

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da današnji dan i poseta Republici Srpskoj predstavlja zaokret jer je prethodna crnogorska vlast zaboravljala određene regione koji nose prefiks koji nije na najbolji način prihvatala.

КРИВОКАПИЋ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Нови заокрет у односима

Foto: Novosti

- Mi želimo da to promenimo. Nije bitno kako se ko oseća, šta je po nacionalnosti jer je došlo vreme da ekonomija dominira na ovim prostorima - rekao je Krivokapić novinarima u Banjaluci posle sastanka sa predsednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

On je naglasio da upravo Vlada na čijem je čelu šalje jednu takvu poruku - da je okrenuta boljoj budućnosti i prosperitetu, prvenstveno građana Crne Gore, te jačanju i unapređenu saradnje sa svim susedima.

Nakon sastanak sa Predsednikom RS, premijer Crne Gore se sastao sa premijerom RS Ravovanom Viškovićem.

Nakon sastanka dva premijera Višković je izjavio da je neophodno što pre obezbediti finansijska sredstva za izgradnju puta Brod na Drini-Foča prema Šćepan Polju.

Višković je istakao da je Crna Gora više nego zainteresovana za gradnju putnih pravaca koji povezuju Crnu Goru sa Republikom Srpskom i BiH.

Premijer Republike Srpske naglasio je da je energetika bila nezaobilazna tema sastanka.

- Crna Gora i Republika Srpska značajan energetski potencijal koriste iz termoelektrana i moramo se što prije okrenuti obnovljivim izvorima energije. Formiraćemo stručne ekipe koje se raditi na finalizaciji svih naših dogovora u vezi sa ovim pitanjima - rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On je dodao da su među značajnim pitanjima i turistički potencijali Srpske i Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki nadod kaže NE rezoluciji o genocid