DRAGAN ŠEVO NEGIRAO UBISTVO MONAHA: Zločin se odigrao u manastiru Glogovac

O. M.

24. 05. 2021. u 20:29

DRAGAN Ševo (41) u Okružnom sudu u Banjaluci negirao je krivicu po optužnici za ubistvo monaha Stefana Ačića u manastiru Glogovac kod Šipova.

ДРАГАН ШЕВО НЕГИРАО УБИСТВО МОНАХА: Злочин се одиграо у манастиру Глоговац

Foto O. Matavulj

Ševo je pred sudijom Svetlanom Marić kratko rekao da nije kriv i početak suđenja biće zakazan u narednom periodu. Okružno javno tužilaštvo Banjaluka Ševu tereti za teško ubistvo iz koristoljublja. U optužnici se navodi da je 7. decembra prošle godine oko 18.30 došao u konak manastira u mestu Babići u nameri da od monaha Stefana, kojeg je poznavao odranije, zatraži novac na zajam. Do manastira ga je "reno kanguom" dovezao N. P.

- Tokom boravka u prizemlju konaka Ševo je sa oštećenim sedeo za stolom, na kojem se nalazila kesa sa novcem. Od monaha je zatražio da mu pozajmi određeni iznos novca, pa kada je oštećeni to odbio Ševo je, u nameri da ga ubije i prisvoji novac, ustao sa stola - navodi se u optužnici.

Foto Fejsbuk

Tekst potpisa

Pojašnjava se da je prvo otišao do kuhinje, koja se nalazi iza leđa monaha, da bi mu potom s leđa prišao vadeći iz džepa preklopni nož, koji je imao kod sebe.

- U trenutku kada je i monah krenuo da ustane, Ševo mu je zadao dva uboda nožem u desnu stranu grudnog koša. Potom je sa stola ukrao kesu u kojoj se nalazilo 566 KM, 59 evra, 37 kuna i 10 dinara - navodi se u optužnici.

Foto privatna arhiva

Dragan Ševo

Dodaje se da je Ševo od ranjenog monaha zahtevao još novca, pa su otišli u sobu na spratu konaka. Tu je uzeo još 510 KM i 110 evra.

- Sa ukradenim novcem u iznosu od oko 1.300 KM Ševo je napustio konak manastira, da bi prilikom izlaska iz sobe u kojoj se nalazio ranjeni monah, zaključao vrata i ključ poneo sa sobom. Usled masivnog iskrvarenja monah je preminuo u 20.15 - navodi se u optužnici.

SAM SEBE RANIO

DRAGAN Ševo je nakon zločina pobegao i posle dvodnevne potrage uhapšen je u motelu "Nana" u Banjaluci pri čemu je i sam sebe ubo nožem u grudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024