KUPAC SLIKE POMOGAO BI LEČENJU MOMIRA DODIĆA: Umetnik iz Jagodine poklonio svoje delo prijatelju obolelom od melanoma (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

24. 01. 2024. u 16:04

HUMANOST nikada nije poznavala granice. Svojim gestom, to je na najlepši način pokazao i Slaviša Marković iz Jagodine, slikar sa umetničkim imenom Slava Markani.

КУПАЦ СЛИКЕ ПОМОГАО БИ ЛЕЧЕЊУ МОМИРА ДОДИЋА: Уметник из Јагодине поклонио своје дело пријатељу оболелом од меланома (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

On je svom prijatelju, policajcu Momiru Dodiću (48), iz Jagodine, koji boluje od malignog melanoma, poklonio umetničko delo u nadi da će neko da ga otkupi i tako Dodiću obezbedi novac za preskupe terapije.

Momir je imao dve operacije na desnoj nozi - prvu u avgustu prošle godine u Ćupriji, a već narednog meseca na VMA u Beogradu. Posle operacija analize su, nažalost, bile loše, pa su mu terapije jedina nada da se uspori razvoj ove podmukle i teške bolesti. Dodić, međutim, nema prava na lečenje o trošku države.

RANjEN U ĐAKOVICI MAJA 1999.

MOMIR Dodić, otac dvoje dece, je policajac SUP Đakovica u Jagodini. On je tokom NATO agresije, 7. maja 1999. godine, bio ranjen u centru Đakovice. Naime, pripadnici diverzantsko-terorističke grupe tzv. OVK, u naselju "Stara čaršija" su napali pripadnike MUP Srbije i Vojske Jugoslavije. Tom prilikom među ranjenima je bio i Momir koji je zadobio povrede na članku desne noge. Stekao je status borca prve kategorije. On je, takođe, i sam humanitarac - višestruki je davalac krvi. 

- Lekari su mi rekli da sam u nesreći imao ludu sreću, jer su falili milimetri da se kancerogene ćelije rašire po krvotoku - kaže Dodić za "Novosti". - Živeo bih mesec dana. Preporučili su mi terapiju koja sagoreva kancerogene ćelije, ali jedan tretman košta 12.000 evra. Osim nje, postoji i opdivo terapija, koja smanjuje tumore, ali jedan tretman košta 648.000 dinara. S obzirom na to da ni na koji način nisam u mogućnosti da obezbedim toliko novca, već šest meseci sam bez ikakve terapije. U međuvremenu, javile su mi se i uvećane žlezde ispod pazuha i na vratu. 

Momir sada jedini spas vidi u prodaji ulja na platnu koje mu je poklonio Slava Markani, slikar o kome su "Novosti" već pisale, kada je na jednom portalu postavio svoja dela i odredio im enormnu cenu, poput slike Novaka Đokovića od 380.000 evra. Budući da je Dodiću za početak lečenja potrebno oko 30.000 evra, slikar bi bio presrećan kada bi Momiru neko toliko platio sliku koju mu je poklonio. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)