STUDENTI POSETILI NAŠU REDAKCIJU: "Novosti" su pouzdan svedok vremena

M. Marković

22. 12. 2023. u 11:53

POVODOM velikog jubileja "Novosti", sedam decenija trajanja na medijskoj sceni, naša redakcija je juče ugostila studente i profesore Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost Univerziteta "Union Nikola Tesla" u Beogradu.

СТУДЕНТИ ПОСЕТИЛИ НАШУ РЕДАКЦИЈУ: Новости су поуздан сведок времена

Foto: D. Milovanović

U višesatnom druženju sa novinarima i urednicima imali su priliku da uđu u tajnu novinarske profesije i saznaju kako, uprkos mnogim izazovima, traje jedna od najuticajnijih medijskih kuća na Balkanu koja svakodnevno prati i izveštava čitaoce o najaktuelnijim događajima ne samo u Srbiji, već i celoj planeti. Uz to, prateći život običnog čoveka, kome su "Novosti" tradicionalno naklonjene, iz dana u dan, donose pregršt ekskluzivnih priča o mukama i lepotama života.

Foto: D. Milovanović

Studenti u našoj redakciji

- Trajanjem dugim sedam decenija, "Novosti" su ostale pouzdan hroničar vremena, ali i kreator duštvenih procesa i pouzdan svedok, pečat istinskih vrednosti - kaže nam prof. dr Violeta Rašković Talović, dekan Fakulteta, a na pitanje zašto su se akademci i njihovi nastavnici opredelili da posete upravo redakciju našeg lista.

FILM O 70. GODINA NAŠEG LISTA

DRUŽEĆI se sa "Novostima", gosti prestižnog fakulteta koji je dugi niz godina rasadnik uspešnih kadrova, pogledali su i film - svojevrsno svedočanstvo vremena od našeg prvog broja 16. oktobra 1953. do danas. Upoznali su se i sa mnogim akcijama koje je naša kuća čuvala i negovala promovišući najuzvišenije ljudske vrednosti. 

Foto: D. Milovanović

Prof. dr Violeta rašković Talović sa domaćinima i studentima

- Poseta "Novostima" dar je studentima, jer nisu samo osetili atmosferu i život redakcije, nego su sa sagovornicima, iskusnim novinarima i urednicima razmenili i predloge moguće saradnje u oblasti bezbednosti i medija koje između ostalog, izučavaju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)