LJUBAV JE JAČA OD SVEMIRA: David Vujić, inženjer koji je učestvovao u programu "Apolo 11" u Beogradu obnovio bračni zavet

D.B.M.

03. 07. 2023. u 16:14

POSLEDNjI živi inženjer iz grupe sedam srpskih naučnika koji su učestvovali u programu "Apolo 11", David Vujić bio je ovih dana u Beogradu. Povod za njegov dolazak u rodnu zemlju je neobičan. Naime, Srbin koji je dao veliki doprinos misiji sletanja prvog čoveka na Mesec želeo je da obnovi bračni zavet u kripti Hrama Svetog Save, a povodom 40 godina zajedničkog života sa suprugom Džindžer Vujić.

ЉУБАВ ЈЕ ЈАЧА ОД СВЕМИРА: Давид Вујић, инжењер који је учествовао у програму Аполо 11 у Београду обновио брачни завет

Milan Lukić

Posle "Molitve blagodarnosti", 29. juna, na dan kada su se pre četiri decenije zavoleli, obnovili su bračne zavete.

Džindžer je potomak je loze Edit Boling Vilson, prve dame Amerike i supruge predsednika Vudroa Vilsona na čiju inicijativu je formirana NASA. Potomak Vilsonovih, koji su bili osvedočeni prijatelji srpskog naroda, Džindžer Vujić je pre 40 godina prešla u pravoslavnu veru i venčala se u srpskoj pravoslavnoj crkvi. Od tada do danas, ona suprugu Davidu predstavlja najveću podršku. Zajedno su osnovali humanitarnu organizaciju s ciljem da pomognu Srbiji i srpskom narodu, a nesebično su pomagali i rad drugih dobrotvornih organizacija.    

Džindžer je ostala Davidov najveći oslonac kada je pre nekoliko godina oboleo od kancera pankreasa i dva puta mu je spasila život.

- Moj otac je meni rekao, Davide ti si rođeni Amerikanac, ali nemoj nikada zaboraviti odakle ti je srce. Zato pomaži našem narodu kad god možeš i nemoj zaboraviti svoje poreklo - rekao je Vujić.

Svečanosti u kripti Hrama Svetog Save prisustvovao je veliki broj zvanica, među kojima su bili Srđan Đoković, Den Tana sa suprugom, Jadranka Jovanović, nacionalni koordinator "Tesline godine Teslinog naroda", ambasador dr Ljiljana Nikšić, kao i drugi prijatelji i rodbina. Veliki hor iz SAD-a koji okuplja članove sa istočne i zapadne obale Amerike, bračnom paru Vujić otpevao je pesmu "Tamo daleko".

David Vujić je nosilac Karađorđeve zvezde prvog stepena, kao i najvišeg priznanja srpske diplomatije za dijasporu "Majka Srbija". Jedan od pripadnika najznamenitije naučne srpske dijaspore i jedan od "zvezdobrojaca" koji su dotakli svemir, pomerali granice saznanja i davali ključni doprinos modernoj civilizaciji i čovečanstvu, ističe da se posebno raduje učešću na ovom značajnom skupu u svojoj otadžbini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)