NAPRAVITE NAJUKUSNIJE LAZANJE OD OSTATAKA: Ostalo vam je mesa od božićnog ručka?

Novosti online

10. 01. 2024. u 11:00

AKO vam je ostalo mesa od prazničnog ručka, predlažemo da napravite lazanje. Ovaj recept je jednostavan i svima uspeva.

НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈЕ ЛАЗАЊЕ ОД ОСТАТАКА: Остало вам је меса од божићног ручка?

Foto Shutterstock

Lazanje su čuveni italijanski specijalitet koji se jede u celom svetu, a većina domaćica je originalni recept prilagodila svom ukusu. Ovo jelo takođe možete da spremate i u šerpi, ako vas mrzi da ređate namirnice.

Potrebno:

* 300 g pečuraka

* 400 g ostataka mesa 
* 2 kašike paradajz paste
* 50 g putera
* 50 g brašna 
* 500 ml mleka 
* 300 g sira 
* kore za lazanje 

Recept za lazanje od ostataka mesa:

 Korak 1: 

Napravite nadev:

U tiganju zagrejte malo ulja, pa propžite seckane pečurke dok ne omekšaju. Zatim dodajte sitno seckane ostatke mesa (možete i u blenderu da ih sameljete), paradajz pastu i malo vode. Promešajte i kuvajte dok nadev ne krene da ključa.


 Korak 2:  

Napravite bešamel sos:

U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno i pržite dok ne dobije zlatnu boju, uz neprestano mešanje. Zatim sipajte mleko i kuvajte dok se bešamel sos ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte rendani sir (150 g) i promešajte da se otopi. 

 Korak 3: 

Napravite lazanje:

Dno tepsije pokrijte bešamel sosom, pa poređajte kore za lazanje, a onda sipajte nadev.

Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke (bešamel, kore nadev). Poslednji red treba da bude bešamel sos, a onda pospite rendanim sirom (150 g). Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.

(StvarUkusa/Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024