Napravite ukusnu i luksuznu GOZBU od palačinki (FOTO)
PALAČINKE sa lososom, vlašcem ili buđavim sirom prava su poslastica širom sveta, a prave se izuzetno jednostavno i brzo.
Svi znaju da prave palačinke, ali uz malo mašte i dobre sastojke ovo naizgled obično jelo može da se pretvori u veoma ukusan delikates.
Vrećice sa lososom
Palačinke sa lososom su specijalitet u Rusiji.
Palačinke se ispeku, a onda ostave da omeknu. Na sredinu svake palačinke se stavi kašikica krem sira i nekoliko komadića dimljenog lososa. Palačinke se pažljivo sakupe u paketić i vrh se nežno veže grančicom vlašca ili slamkom slame. Vrećice mogu da se pune i sa ruskom salatom ili paštetom.
Paketići sa sirom
U sredinu ispečenih palačinki se stavi komadić kačkavalja koji može da bude trapist, edamer, ali i rokfor ili neki drugi budžavi sir.
Ukoliko sir nije slan može da se doda kašikica majoneza, da bi bolje držala salatu. Doda se nekoliko listića bebi-spanaća, rukole ili isečene zelene salate. Palačinke se prvo preklope sa strane, pa druge i pažljivo upakuju.
Vrećice i paketići mogu da se prave samo sa klasičnim, tankim palačinkama. Američke su debele i kada se saviju puknu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠARLOTA ILI OKRENUTI KOLAČ: Gotovo za 15 minuta sa minimum sastojaka
01. 02. 2023. u 18:00
SLATKA PITA SA SIROM I REZANCIMA: Starinski recept koji će sve oduševiti ukusom
01. 02. 2023. u 16:55
ODUŠEVITE GOSTE ZDRAVIM GRICKALICAMA: Recept za šarene slane štapiće
01. 02. 2023. u 14:29
KINESKI RECEPT ZA HLEB NA PARI: Brze i ukusne pogačice (VIDEO)
30. 01. 2023. u 20:19
SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: "Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici"
PREMIJER Crne Gore Milojko Spajić rekao je na premijerskom satu da će ta zemlja glasati za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.
09. 05. 2024. u 14:59
RAZBIJENE TABU TEME U SRBIJI: Da li će dete ličiti na roditelje ako je od doniranih jajnih ćelija (VIDEO)
Dragana Krstić iz udruženja "Šansa za roditeljstvo" bila je gost podkasta "Mislim da je važno."
08. 05. 2024. u 16:10
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)