PO ORIGINALNOM RECEPTU SA HILANDARA: Posna žito musaka, sočna i fenomenalna
DRŽAĆE vas dugo sitim.
Foto Shutterstock
Sastojci:
* 200 gr žita
* 200 gr oraha
* 1 kafena kašičica belog luka u prahu
* 200 gr suvih šljiva
* 800 gr krompira
* 100 ml paradajz soka
* 200 ml vode
* 1 kašika suvog biljnog začina
* 1 kašika ruzmarina
* so
Priprema:
Živo operite i prokuvajte sat vremena. Onda ga stavite u jednu posudu.
Orahe sameljite u blenderu pa dodajte žitu i izmešajte. Dodajte beli luk u prahu i so, pa sve promešajte.
Malo prokuvajte suve šljive pa ih sitno iseckajte. Krompir isecite na kolutove.
U pleh obložen papirom za pečenje ređajte red krompira pa preko suve šljive, pa orahe i žito. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Završite sa redom krompira.
Napravite preliv od paradajz soka, vode i suvog začina, pa prelijte preko musake. Pecite pokriveno 30 minuta i otkriveno 20-30 minuta.
Prijatno!
BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom
VELIKO UPOZORENjE VUČIĆA: Za godinu i po dana suočićemo se sa velikim ratom, niko više ne želi da sluša drugu stranu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na forumu "GLOBSEC BELTALKS: Beogradski ekonomski razgovori", da više nema racionalnosti u međunarodnoj politici i da se uskoro sprema veliki sukob.
09. 12. 2025. u 20:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)