PO ORIGINALNOM RECEPTU SA HILANDARA: Posna žito musaka, sočna i fenomenalna

Novosti online

15. 03. 2024. u 17:00

DRŽAĆE vas dugo sitim.

ПО ОРИГИНАЛНОМ РЕЦЕПТУ СА ХИЛАНДАРА: Посна жито мусака, сочна и феноменална

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 200 gr žita
* 200 gr oraha
* 1 kafena kašičica belog luka u prahu
* 200 gr suvih šljiva
* 800 gr krompira
* 100 ml paradajz soka
* 200 ml vode
* 1 kašika suvog biljnog začina
* 1 kašika ruzmarina
* so

Priprema:

Živo operite i prokuvajte sat vremena. Onda ga stavite u jednu posudu.

Orahe sameljite u blenderu pa dodajte žitu i izmešajte. Dodajte beli luk u prahu i so, pa sve promešajte.

Malo prokuvajte suve šljive pa ih sitno iseckajte. Krompir isecite na kolutove.

U pleh obložen papirom za pečenje ređajte red krompira pa preko suve šljive, pa orahe i žito. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Završite sa redom krompira.

Napravite preliv od paradajz soka, vode i suvog začina, pa prelijte preko musake. Pecite pokriveno 30 minuta i otkriveno 20-30 minuta.

Prijatno!

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

TOTALNI OBRT! Partizan demantovao da je potpisao ugovor sa Penjarojom