BIĆE GOTOVA ZA SAT VREMENA, PRAVI SE OD GOTOVOG TESTA I ODLIČNA JE ZA SVAKU PRILIKU! Jednostavna pita sa šunkom

Novosti online

13. 02. 2024. u 11:00

JEDNOSTAVNA pita sa šunkom je tako prilagodljiva da možete menjati sastojke po želji, pa tako može da bude veganska ili slatka, voćna...

БИЋЕ ГОТОВА ЗА САТ ВРЕМЕНА, ПРАВИ СЕ ОД ГОТОВОГ ТЕСТА И ОДЛИЧНА ЈЕ ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ! Једноставна пита са шунком

Foto Shutterstock

U ovoj varijanti koristimo šunku i jaja koja su umućena. Pospite pitu sa šunkom susamom ili makom i doživljaj je potpun.

Sastojci:

* sprej za kuvanje

* 12 velikih jaja
* 30 ml mleka
* 3 kašike putera, podeljene
* prstohvat soli
* prstohvat bibera
* 2 pakovanja gotovog testa
* 450 g delikatesne šunke, narezane
* 30 g sitno iseckanog vlašca
* 12 kriški tvrdog sira
* 1 kašičica maka
* 1 kašičica semena susama
* 1 kašičica mlevenog luka
* 1 kašičica sušenog belog luka
* morska so

Recept za jednostavnu pitu sa šunkom:

 Korak 1: 

Zagrejte rernu

Za jednostavnu pitu sa šunkom prvo zagrejte rernu na 190 stepeni i namastite pleh sprejom za pečenje. U velikoj činiji umutite jaja i mleko.

 Korak 2: 

Ispržite mešavinu jaja

U velikom tiganju na srednjoj vatri istopite 1 kašiku putera. Kada se puter zagreje, smanjite toplotu na nisku i dodajte mešavinu jaja. Pržite, često mešajući lopaticom, dok se jaja tek ne stegnu. Začinite solju i biberom i sklonite sa vatre.


 Korak 3: 

Stavite testo i ređajte fil

Odmotajte jednu testeninu na podmazan pleh i spojite šavove tako da bude čvrst sloj testa bez praznina. Dodajte sloj šunke, a zatim prelijte umućenim jajima, vlašcem i sirom. Odmotajte drugu testeninu i stavite je na sir. Stisnite rubove testa da biste zapečatili.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)