SAVRŠENE U SVAKO DOBA DANA: Hrskave rol-viršlice!

Novosti online

05. 02. 2024. u 10:00

NAPRAVIMO na malo drugačiji način.

САВРШЕНЕ У СВАКО ДОБА ДАНА: Хрскаве рол-виршлице!

Foto Shutterstock

Sastojci:

* brašno, 500 g

* toplog mleka, 260 g
* svež kvasac, 15 g
* jaja, 2 kom
* šećera, 30 g
* So, 1 kašičica
* maslac, 50g

 Za premazivanje:  

* žumance,1 kom

* prezle, malo
* viršle, 8-10 kom

Priprema:

Zamesiti testo i ostaviti da naraste oko sat vremena. Zatim vrlo malo premesiti i podeliti na 12 delova, testo je malo lepljivo. Svaku lopticu razvući, staviti viršlu i urolati. Zatim iseći na četiri dela, premazati i uvaljati u prezle. Ostaviti da naraste oko 30 minuta, peći dok ne dobiju zlatnožutu boju. 👌

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja