TURSKA PISMO PITA: Mekano i vazdušasto testo puno ukusnog fila, topi se u ustima

Novosti online

05. 09. 2023. u 22:00

Ova divna pita treba da se nađe u vašem kuvaru - obavezno.

ТУРСКА ПИСМО ПИТА: Мекано и ваздушасто тесто пуно укусног фила, топи се у устима

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 400ml vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 jaje
  • 30 gr kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 900 gr brašna + 250 gr za posipanje.

Fil:

  • 2 veze blitve
  • 400 gr sira
  • 2 jaja
 

Za premazivanje:

  • 200 gr. putera ili margarina
  • 150 ml ulja

Za posipanje:

Premazati umućenim jajetom i posipati susamom.

 

Priprema: U vodi razmutite kvasac sa malo šećera i malo soli. Dodajte jaje, ulje i brašno. Premesite testo. Kidajte manje jufkice od testa. Prvo jedu jufkicu razvucite, premažite je puterom, pa preko nje stavite drugu. Tako uradite sa ostatkom testa. Nakon par minuta, ovu prvu jufkicu razvaljajte, filujte je sa sirom i blitvom, pa složite u pismo i ostavite u pleh. Premažite sa jajetom i susamom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa pa smanjiti na 180 Celzijusa i peći narednih 30 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije