DOMAĆI HLEB KAO ISPOD SAČA: Ovako nešto se ne može kupiti u pekari ili prodavnici - zdravo i ukusno

Novosti online

23. 09. 2023. u 08:33

Domaći hleb nije teško napraviti, samo precizno pratite sve instrukcijeDomaći hleb od raženog, kukuruznog i pšeničnog brašna pravi je hit, a pre svega je izuzetno zdrav i ukusan.

ДОМАЋИ ХЛЕБ КАО ИСПОД САЧА: Овако нешто се не може купити у пекари или продавници - здраво и укусно

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 500 gr pšeničnog brašna
  • 1 šolja od 2dl. kukuruznog brašna
  • 1 šolja od 2dl. raženog brašna
  • 2 pune kašičice soli
  • 30-40gr. kvasca
  • Voda po potrebi od 600-650ml

Priprema:

  • Izmešajte pšenično i raženo brašno, dodajte malo kvasca i soli pa lepo sa mlakom vodom umesite testo. Dodajte kukuruzno brašno pa sve premesite i ostavite na toplom mestu da testo nadođe. Na malo pšeničnog brašna premesite hleb, a onda stavite u posudu za pečenje i ostavite još 15 minuta da testo nadođe.
  • Pecite oko pola sata na 200 stepeni celzijusa, a onda smanjite temperaturu pa pecite još malo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)