TRAGEDIJA NA ŽIČARI U ITALIJI: Raste broj žrtava, Mario Dragi izjavio saučešće (VIDEO)

Milica Ostojić - Dopisnik iz Rima

23. 05. 2021. u 19:02

U nesreći koja je pogodila Italiju stradalo je 13 ljudi, a dvoje dece nalazi se u teškom stanju.

ТРАГЕДИЈА НА ЖИЧАРИ У ИТАЛИЈИ: Расте број жртава, Марио Драги изјавио саучешће (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Do nesreće je došlo kada se otkačila i srušila kabina sa žičare koja vodi od grada Streza na obali jezera Mađore do planine Motarone u Pijemonte. U tom trenutku u kabini je bilo je 15 putnika.

Deset nastradalih nađeno je unutar kabine a troje izvan. Deca od 9 i 5 godina sa teškim povredama i lomovima prevezena su u bolnicu u Torinu sa dva ambulantna helikoptera i nalaze se u teškom stanju sa neizvesnom prognozom.

2014. godine ova žičara je bila zatvorena zbog generalne revizije, koja je koštala 4 miliona i 400.000 evra i otvorena je ponovo 13 avgusta 2016. godine.

U trenutku kada se kabina srušila nalazila se na 300m od vrha planine visoke 1.491 metar gde je trebala da stigne i bila je na oko 100m od tla i to je razlog što je nastradalo toliiko osoba.

U toku je uviđaj, na terenu su vatrogasci i Civilna zaštita, radi se veoma otežano jer je kabina pala u šumoviti i teško pristupačan predeo, identifikovanje nastradalih je u toku i započeta je istraga uzroka urušavanja kabine.

Posle dugog perioda zatvorene Italije zbog Kovida-19, 24. aprila žičara je ponovo otvorena i ovo je bila prva nedelja sa suncem na planini, a turisti su želeli da uživaju konačno i na planini i na suncu.

Premijer Mario Dragi u ime Vlade Italije izjavio je saučešće porodicama žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu