BELA KUĆA PRIZNALA: Teško ćemo zaustaviti realizaciju "Severnog toka 2"

Novosti online

20. 05. 2021. u 19:55

VAŠINGTON priznaje da postoje poteškoće u sprečavanju završetka izgradnje ruskog gasovoda „Severni tok 2“ u Evropi, ali je uveren da je preduzeo "značajne korake" ka tome, izjavila je portparolka Bele kuće Džen Psaki.

БЕЛА КУЋА ПРИЗНАЛА: Тешко ћемо зауставити реализацију Северног тока 2

Foto AP

- Kada je predsednik stupio na dužnost izgrađeno je 95 odsto gasovoda, ali mi nastavljamo da govorimo da je to loša ideja i loš plan... Kako možemo da zaustavimo projekat u drugoj zemlji koji je završen 95 odsto? - rekla je Psaki odgovarajući na pitanja novinara.

Pri tome su, prema njenim rečima, Sjedinjene Američke Države „uvođenjem sankcija protiv četiri ruske kompanije... i devet brodova... definitivno preduzele značajne korake i javno i privatno istakle da se protive ovom planu“.

Ranije su mediji, pozivajući se na izvore, javili da američka administracija namerava da odustane od sankcija protiv operatora „Nord strim 2 AG“ i direktora ove kompanije, ali istovremeno i dalje namerava da spreči puštanje u rad „Severnog toka 2“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo