VEČERAS KRAJ RATA IZRAELA I PALESTINE? Ključni sastanak bezbednjaka, prisustvuje i Netanjahu

Tanjug

20. 05. 2021. u 18:37

IZRAELSKI kabinet za bezbednost sastaće se večeras da bi razgovarao o mogućem prekidu vatre nakon 11 dana oružanih sukoba između Izraela i Hamasa, palestinskog pokreta na vlasti u Pojasu Gaze, naveli su zvanični izvori.

ВЕЧЕРАС КРАЈ РАТА ИЗРАЕЛА И ПАЛЕСТИНЕ? Кључни састанак безбедњака, присуствује и Нетањаху

Foto: AP Photo/Yuval Chen, Yediot Ahronot/AP Photo/Tsafrir Abayov

Sastanak na kojem bi trebalo da učestvuje premijer Benjamin Netanijahu i glavni bezbednosni zvaničnici zemlje, biće održan u vreme dok se vode intenzivni diplomatski napori kako bi se okončali sukobi između Hamasa i Izraela u kojima je do sada od 10. maja poginulo najmanje 240 ljudi, većinom Palestinaca.

Naglasivši napredak Izraela u smanjenju vojnih sposobnosti Hamasa, američki predsednik Džozef Bajden, čija je zemlja prvi saveznik Izraela, pozvao je u sredu na trenutno smirivanje sukoba.

Izaslanik UN za Bliski istok Tor Venesland danas je u Kataru razgovarao sa šefom političke kancelarije Hamasa Ismailom Hanijom o "deeskalaciji" nasilja na terenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!