DEMONSTRACIJE PALESTINACA U LONDONU: Četvorica uhapšena zbog antisemitskih parola na snimku

Tanjug

17. 05. 2021. u 00:05

BRITANSKA policija uhapsila je danas četvoricu muškaraca zbog video-snimaka objavljenih na društvenim medijima, na kojima se navodno čuje kako se uzvikuju antisemitske parole iz konvoja automobila koji su prolazili Londonom.

ДЕМОНСТРАЦИЈЕ ПАЛЕСТИНАЦА У ЛОНДОНУ: Четворица ухапшена због антисемитских парола на снимку

Foto: EPA

Policajci su zaustavili automobil na putu u zapadnom delu Londona i priveli četvoricu muškaraca zbog sumnje da su, vređanjem na rasnoj osnovi, počinili prekršaj narušavanja javnog reda, navela je policija, a prenosi AP.

-Ovakvo ponašanje je krajnje šokantno i neće se tolerisati, rekao je jedan policijski zvaničnik.

Foto: Printiskrin

Video snimak prikazuje nekoliko automobila na kojima su okačene palestinske zastave kako prolaze severnim Londonom, gde živi veliki broj pripadnika jevrejske zajednice.

U jednom trenutku, čuje se glas muškarca koji govori kroz megafon "silujte im ćerke".

Premijer Velike Britanije Boris Džonson izjavio je ranije danas da u britanskom društvu nema mesta za antisemitizam i da Jevreji u zemlji ne smeju da budu žrtve "sramotnog rasizma", javlja Rojters.

-U našem društvu nema mesta antisemitizmu. Uoči (jevrejskog praznika) Šavuta stojim uz britanske Jevreje koji ne smeju da budu žrtve sramotnog rasizma kakav smo danas videli, objavio je Džonson na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a