DVOGODIŠNJAK METKOM POGODIO I MAJKU I OCA: Dvanaestogodišnjak u Mejnu ranio roditelje i sebe

D. D. S.

14. 05. 2021. u 12:25

U gradiću Vest Bat u državi Mejn dvogodišnji dečak je u spavaćoj sobi roditelja pronašao napunjen pištolj i ispalio samo jedan metak kojim je, na nesreću, pogodio i majku i oca!? Majka (22) je ranjena u nogu, a otac (25) je pogođen u potiljak. I mališan je povređen, jer ga je pištolj, kada je ispalio metak, pogodio u lice.

ДВОГОДИШЊАК МЕТКОМ ПОГОДИО И МАЈКУ И ОЦА: Дванаестогодишњак у Мејну ранио родитеље и себе

Foto: Tanjug/AP

Kako prenose američki mediji, nijedna povreda nije bila opasna po život, ali su svi troje prevezeni u bolnicu. U vreme pucnjave u sobi je bila i tronedeljna beba koja nije povređena i predata je baki koja živi na istoj adresi.

Ona u trenutku incidenta nije bila kod kuće. Šerif Joel Merri rekao je da u svojoj 12-godišnjoj karijeri nikada nije video sličan slučaj.

- Istražujemo kako je dečak uspeo da podigne i ispali oružje. Ova situacija mogla je imati još tragičniji kraj. Drago nam je što povrede nisu teže - rekao je šerif i apelovao na sve roditelje da oružje drže van domašaja dece.

I pre ovog incidenta, zakonodavci su u Mejnu predlagali zakon kojim bi se ostavljanje napunjenog oružja nadohvat ruke dece smatralo zločinom. Prema predlogu tog zakona, to bi se smatralo ugrožavanjem bezbednosti dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024