DŽONSON UPOZORAVA: Moramo biti vrlo pažljivi sa indijskim sojem virusa

Tanjug

07. 05. 2021. u 15:20

BRITANSKI premijer Boris Džonson izjavio je da vlada u Londonu mora pažljivo da postupa sa pojavom novih sojeva korona virusa koji su prvi put otkriveni u Indiji, i koji su počeli da se šire u Velikoj Britaniji.

ЏОНСОН УПОЗОРАВА: Морамо бити врло пажљиви са индијским сојем вируса

Foto: Tanjug/AP Photo

- Mislim da moramo biti vrlo oprezni oko toga. Preduzimamo ogromne napore kako bismo osigurali da, kada otkrijemo indijske sojeve, uradimo testiranje od vrata do vrata - rekao je Džonson novinarima, a prenosi agencija Rojters.

Zavod za javno zdravstvo Engleske objavio je da će varijanta korona virusa "B.1.617.2", koja je prvi put identifikovana u Indiji, biti klasifikovana kao "varijanta koja zabrinjava" zbog dokaza o visokoj prenosivosti.

Rečeno je i da se ostale karakteristike te varijante virusa još istražuju.

- Trenutno nema dovoljno dokaza koji bi ukazivali da bilo koja varijanta koja je nedavno otkrivena u Indiji izaziva ozbiljnije bolesti ili da može umanjiti efikasnost vakcina koje su trenutno dostupne - navodi se u saopštenju Zavoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!