PJONGJANG UPOZORIO VAŠINGTON: Sjedinjene Države će se suočiti sa teškom situacijom, predsednik SAD pravi veliku grešku!

Tanjug

02. 05. 2021. u 08:54

ZVANIČNI Pjongjang danas je upozorio SAD da će se "suočiti sa teškom situacijom", jer je predsednik Džozef Bajden "napravio veliku grešku" kada je tokom nedavno održanog govora nazvao Severnu Koreju bezbednosnom pretnjom i najavio oštru politiku prema toj zemlji.

ПЈОНГЈАНГ УПОЗОРИО ВАШИНГТОН: Сједињене Државе ће се суочити са тешком ситуацијом, председник САД прави велику грешку!

Foto Tanjug/AP

U prvom obraćanju Kongresu, Bajden je prošle nedelje ocenio da su Severna Koreja i iranski nuklearni program "ozbiljne pretnje za bezbednost Amerike i sveta" i najavio da će u saradnji sa saveznicima rešavati ova pitanja oštrom diplomatijom i strogim odvraćanjem, prenosi Rojters.

Foto AP

- Njegova izjava jasno odražava nameru da nastavi da vodi neprijateljsku politiku prema DNR Koreji kao što su činile SAD više od pola veka. Nema sumnje da predsednik SAD pravi veliku grešku - ocenio je visoki zvaničnik ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje, Kvon Džong-gun.

Kvon nije precizno naveo koje korake će preduzeti zvanični Pjongjang, ali njegova izjava se može posmatrati i kao pokušaj da se na Bajdenovu administraciju izvrši pritisak i utiče na kreiranje politike prema Severnoj Koreji.

Iz Bele kuće je najavljeno da Bajden planira otklon od politike koju su prema Severnoj Koreji vodila dvojica njegovih prethodnika i da će nastojati da obustavi nuklearni program Pjongjanga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo