STRAH OD "DUPLOG MUTANTA": SAD uvode restrikcije na putovanja iz Indije

Tanjug

01. 05. 2021. u 00:05

SAD će od utorka 4. maja uvesti zabranu na putovanja iz Indije na osnovu preporuke Centara za prevenciju zaraza i bolesti (CDC), saopštila je danas Bela kuća.

СТРАХ ОД ДУПЛОГ МУТАНТА: САД уводе рестрикције на путовања из Индије

Foto: Tanjug/AP

Portparol Bele kuće Džen Psaki rekla je da je administracija predsednika Džozefa Bajdena donela takvu odluku zbog velikog broja slučajeva korona virusa i više sojeva virusa koji kruže tom zemljom, prenosi Glas Amerike.

U nekoliko indijskih država više nema vakcina protiv kovida-19, što je uticalo na pogoršanje stanja tokom drugog talasa pandemije koronavirusa koji besni u toj zemlji.

U bolnicama nema mesta za pacijente, dok u svet odlaze tragične scene kremacija preminulih od posledica te bolesti, jer nema dovoljno lekova i kiseonika.

Indija je druga država sveta po ukupnom broju obolelih iza Sjedinjenih Država, a u poslednjih nedelju i po svakodnevno je prijavljivano više od 300.000 slučajeva novoobolelih.

Od posledica Kovida u Indiji je preminulo 200.000, a broj obolelih je od februara 2021. uvećan za skoro 8 miliona i iznosi oko 19 miliona. Procenjuje se da su novi talas širenja virusa izazali novi sojevi kao i politički i verski skupovi na kojima je bilo mnoštv posetilaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!