O ČEMU ĆE RAZGOVARATI PUTIN I BAJDEN? Stigle informacije iz Rusije - saopštena jedna od tema sastanka

Novosti onlajn

28. 04. 2021. u 16:28

SARADNjA u sajber prostoru će biti jedna od tema potencijalnog samita predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džoa Bajdena, izjavio je direktor departmana za informacionu bezbednost Ministarstva inostranih poslova Rusije Andrej Krutskih.

О ЧЕМУ ЋЕ РАЗГОВАРАТИ ПУТИН И БАЈДЕН? Стигле информације из Русије - саопштена једна од тема састанка

Foto: TANJUG/ AP Photo/ Alexander Zemlianichenko

Diplomata je podsetio da je još 2020. godine Rusija predložila SAD da uspostave dijalog u sajber sferi, uključujući i oko mera poverenja, i iskoristiti linije direktnog dijaloga za uzajamno informisanje o incidentima i, što je glavno, za njihovo sprečavanje.

- To je pakt mira. Mi smo to ponudili, ne samo SAD, već i drugim državama. Tada Amerikanci nisu reagovali na to, jer su bili pozabavljeni unutrašnjom borbom. Međutim, mogu apsolutno sa sigurnošću pretpostaviti da će tema informacione bezbednosti biti među temama samita Rusije i SAD na najvišem nivou - naglasio je Krutskih.

Podsetimo, Putin i Bajden su sredinom meseca održali drugi telefonski razgovor od inauguracije američkog predsednika. Kako je saopštio Kremlj, predsednici su detaljno razgovarali o stanju bilateralnih odnosa i nizu međunarodnih pitanja. Bela kuća je navela da je Bajden predložio Putinu da u narednim mesecima održe lični sastanak „u trećoj zemlji“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove