NUKLEARNE IGRE VELIKIH SILA: Da li će Rusija dozvoliti da Iran dobije atomsku bombu?

Novosti online

27. 04. 2021. u 19:07

RUSIJA nikad neće dozvoliti da Iran dobije atomsku bombu, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN u Beču Mihail Uljanov.

НУКЛЕАРНЕ ИГРЕ ВЕЛИКИХ СИЛА: Да ли ће Русија дозволити да Иран добије атомску бомбу?

Foto: EPA

- To se odnosi na svaku državu koja ne poseduje nuklearno oružje. U svetu postoji pet legitimnih nuklearnih sila i četiri države koje poseduju atomsku bombu. Ni u kom slučaju ne treba da ih bude više. To je važan cilj naše politike - izjavio je Uljanov u intervjuu „Špiglu“.

On smatra da je uspešan završetak pregovora u Beču o iranskom nuklearnom sporazumu moguć i bez ličnog kontakta Iranaca i Amerikanaca.

- Nakon obnavljanja Zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana i čim SAD ponovo postanu zemlja-učesnica, strane će automatski početi da međusobno razgovaraju direktno, pošto će se sastajati na redovnim sastancima država-potpisnica sporazuma -  rekao je Uljanov.

Diplomata je istakao da bi bilo poželjno da se pregovori o iranskom nuklearnom sporazumu završe do 21. maja, jer 22. maja ističe preliminarni sporazum između Teherana i Međunarodne agencija za nuklearnu energiju (IAEA) koji obezbeđuje prihvatljiv nivo provere IAEA u Iranu.

- Osim toga, u junu će se u Iranu birati novi predsedmnik. U maju će biti određeni kandidati i počeće predizborna kampanja - precizirao je on.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri