REKORDNI ANTISEMITIZAM U AUSTRIJI: Najveći broj incidenata podstaknut teorijama zavere

D. D. S.

27. 04. 2021. u 18:43

U AUSTRIJI se broj prijavljenih antisemitskih incidenata, od internetskog vređanja, do fizičkih napada, povećao za 6,4 odsto prošle godine, na 585. Incidenti podstaknuti antisemitizmom porasli su, tako, na rekordni nivo otkad ih jevrejska zajednica te zemlje beleži poslednjih 19 godina. Incidenti se najviše odnose na relativizaciju holokausta i širenje antisemitskih teorija zavjere, dodatno podstaknutih pandemijom virusa korona.

РЕКОРДНИ АНТИСЕМИТИЗАМ У АУСТРИЈИ: Највећи број инцидената подстакнут теоријама завере

Foto: EPA

Godišnji izvešaj Kancelarije za informiranje o antisemitizmu Jevrejske zajednice Beča, koja predstavlja austrijske Jevrej, ukazuje da se trend povećanja incidenata i dalje nastavlja. Dva meseca s najviše incidenata bili su novembar i decembar, kada su protesti protiv mera zatvaranja zbog pandemije virusa korona dobili na zamahu.

Uglavnom nedopušteni, protesti protiv "zaključavanja" i nošenja maski, privukli su šaroliku masu. Među njima bilo je onih koji podržavaju teorije zavere i neonaciste.Izvještaj kaže da su neki nosili žutu Davidovu zvezdu, sugerišući time da se oni koji se protive merama tretiraju kao Jevreji u holokaustu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!