PROTERAN ITALIJANSKI ROBINZON: Vlasnik ostrva traži da ode zbog ilegalne dogradnje kolibe

D. D. S.

27. 04. 2021. u 13:28

Italijanski Robinzon, koji živi na pustom ostrvu više od 30 godine, mora da ga napusti pod pritiskom vlasnika otoka. Italijanski Robinzon, Mauro Morandi (81), koji na ostrvu Budeli,poznatom po ružičastim plažama, nadomak severne obale Sicilije, živi od 1989. godine morad da se iseli zbog ilegalne dogradnje kolibe.

ПРОТЕРАН ИТАЛИЈАНСКИ РОБИНЗОН: Власник острва тражи да оде због илегалне доградње колибе

Foto: Jutjub/Great Big Story

Predsednik Nacionalnog parka La Madlena Fabricio Fonesu tvrdi da je Morandi ilegalno nadograđivao svoju kolibu, nekadašnju radio stanicu iz vremena Drugog svetskog rata. Uprkos peticiji sa više od 70000 potpisa kojim su Italijani želeli da pomognu Morandiju da ostane na Budaliju, italijanski Robinzon je saopštio da je spreman da ode. Sseli se u mali stan na susednom ostrvu La Madlena.

- Odlazim u nadi da će Budeli u budućnosti imati zaštitu kakvu sam mu ja pružao tokom 32 godine - napisao je Morandi na Fejsbuku.

Ovaj bivši nastavnik fizičkog nekad je živeo u italijanskim arhipelagu La Madalena. Kada je posetio Budeli upoznao je ostrvskog čuvara koji je planirao da ode u penziju, pa je rešio da ostane i vodi brigu o ostrvu i turistima. Britanskim medijima je pričao da je dobrovoljno otišao na pusto ostrvo, jer mu je bilo "dosta konzumerizma i političke situacije u Italiji".

- Odlučio sam da se preselim na pusto ostrvo, daleko od civilizacije. Želeo sam da započnem novi život blizu prirode - objasnio je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)