AMERIČKI PORTAL: Ruski vojnici su „naoružani do zuba“

Novosti onlajn

26. 04. 2021. u 18:48

RUSIJA modernizuje nuklearnu municiju, dok su vojnici „naoružani do zuba“, piše američki portal 19FortyFive.

АМЕРИЧКИ ПОРТАЛ: Руски војници су „наоружани до зуба“

Foto Arhiva

SAD su prošle godine objavile izveštaj o stanju ruskog nuklearnog oružja. Dokument je obuhvatio strateške sisteme velikog dometa: interkontinentalne balističke rakete, balističke rakete za podmornice i teške bombardere. Na spisku se nalaze i sistemi za isporuku nuklearnog oružja malog i srednjeg dometa.

Prema rečima autora članka, Moskva nastavlja da modernizuje nuklearne snage, praveći nove rakete, između ostalih, hipersonične, podmornice i avione.

- Bez obzira na to što je količina nuklearnog oružja u Rusiji, nakon hladnog rata, naglo smanjena, Moskva i dalje ima u rezervi hiljade bojevih glava, od kojih se 1.500 nalazi na raketama i bombarderima koji mogu da dolete do američke teritorije - saopštili su novinari.

U tekstu je pomenuto i obraćanje Vladimira Putina Savetu Federacije. Ruski lider je saopštio da će do kraja 2021. godine udeo savremenog naoružanja u nuklearnoj trijadi zemlje iznositi oko 88 odsto, dok će udeo savremenog naoružanja i tehnike u vojsci do 2024. godine dostići skoro 76 odsto.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri