"DIPLOMATSKA OSVETA": Iz Rusije poručuju - Proterivanje ruskog diplomate nije ni recipročna ni adekvatna mera

Novosti onlajn

17. 04. 2021. u 19:47

PROTERIVANjE višeg diplomate iz ruske ambasade u Kijevu zbog incidenta sa ukrajinskim konzulom u Sankt Peterburgu predstavlja „diplomatsku osvetu" - izjavio je neimenovani izvor upoznat sa situacijom za RIA Novosti.

ДИПЛОМАТСКА ОСВЕТА: Из Русије поручују - Протеривање руског дипломате није ни реципрочна ни адекватна мера

Foto: Piksabej

Budući da je ukrajinski konzul uhvaćen na delu kako prima poverljive informacije, proterivanje ruskog diplomate u ovom slučaju ne možemo nazvati ni recipročnom ni adekvatnom merom.

Podsetimo, rusko Ministarstvo spoljnih poslova sugerisalo je ambasadi Ukrajine da konzul, koji je priveden u Sankt Peterburgu jer je primao poverljive podatke od ruskog državljanina, napusti Rusiju u roku od 72 sata počev od 19. aprila.

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije je ranije privela ukrajinskog konzula u Sankt Peterburgu Aleksandra Sosonjuka dok je primao poverljive podatke od ruskog državljanina. Ističe se da je aktivnost Sosonjuka „neprijateljska prema Rusiji i nespojiva sa statusom diplomatskog službenika“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima