NAPADNUTA TURSKA VOJSKA: Nova grupa zadala neočekivani udarac!

Novosti online

16. 04. 2021. u 22:48

GRUPE "Sarijat Ansar Abu Baker As-Sidik" objavila je da su njene ćelije izvršile još jedan napad na turske snage u severozapadnom sirijskom regionu Idlib.

НАПАДНУТА ТУРСКА ВОЈСКА: Нова група задала неочекивани ударац!

Foto: Printscreen

U izjavi, grupa tvrdi da su njene ćelije improvizovanom eksplozivnom napravom (IED) pogodile konvoj turske vojske u istočnom delu grada Idliba. Prema tvrdnjama grupe, najmanje jedno vozilo je oštećeno.

Lokalni izvori potvrdili su da je IED eksplodirao u istočnom delu grada Idliba u podne 15. aprila. Ipak, nije bilo žrtava.

Veruje se da je "Sarijat Ansar Abu Baker As-Sidik", koji se prvi put pojavio u novembru 2020. godine, povezan sa Al-Kaidom. Vođe grupe tek treba da budu identifikovane.

Ćelije grupe izvršile su niz napada na turske snage tokom poslednjih nekoliko meseci. U najnovijem napadu, koji se dogodio 8. aprila, turski vojni konvoj pogođen je IED-om dok je prolazio putem u južnom Idlibu.

Tursko Ministarstvo odbrane do sada nije komentarisalo novi napad u Idlibu. Ovi napadi se neće uskoro zaustaviti. Naprotiv, čini se da se stopa napada na turske snage povećava.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)