FON DER LAJENOVA O ODNOSU EU I UKRAJINE: Podržaćemo Kijev na sve moguće načine, Brisel će poslati pomoć

Tanjug

16. 04. 2021. u 13:54

EVROPSKA unija stoji uz Ukrajinu, izjavila je danas predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, najavljujući prve isporuke vakcina protiv kovid-19 bivšoj sovjetskoj republici putem Kovaksa, globalne mreže za distribuciju vakcina.

ФОН ДЕР ЛАЈЕНОВА О ОДНОСУ ЕУ И УКРАЈИНЕ: Подржаћемо Кијев на све могуће начине, Брисел ће послати помоћ

Foto AP

- Ukrajina je bliski sused, prijatelj i ključni partner EU. Stojimo uz Ukrajinu i nastavićemo da podržavamo njen narod na sve moguće načine- rekla je Fon der Leajn i dodala da je blok vodeći donator Kovaksa, prenosi Rojters.

Agencija podseća da njena izjava dolazi u trenutku kada zapadne sile pojačavaju pritisak na Rusiju da povuče trupe nedavno grupisane na granici sa Ukrajinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

OBECANJE LUDOM RADOVANJE

16.04.2021. 14:07

Pomoce im dok ih ne opljackaju, kao i ostatak istocne evrope. BORICE SE DO POSLEDNJEG UKRAJINCA. Blago njima na koga su se oslonuli, i kome veruju, oni ce vam umanjit teritorjiu za jos koju pokrajinu, sledeca je Odesa i cela obala crnog mora.

eks

16.04.2021. 14:10

Adolfina histeriše. Od njene "pomoći" Ukrajina može samo više da strada. Uostalom, Ukrajina je samo podguzna mušica NATO , zahvaljujući ukrajinskim kvisling marionetama u vlasti. Žao mi je naroda koji uvek najviše strada zbog takvih psihopata.

Luka

16.04.2021. 15:15

O jadna Evropo kakvi te političari sve vode,dali je zaoštravanje odnosa sa Rusijom u interesu naroda Evrope ?.Nema Evropa više državnika poput De Gola,ovi danas su obični činovnici,kojima Amerika treba samo da im očuva političke stolice