MOĆAN PUTINOV ADUT: Izraelski obaveštajac otkrio po čemu je ruska vojska jedinstvena u svetu i daleko ispred NATO alijanse (VIDEO)

Novosti online

15. 04. 2021. u 19:25

BIVŠI izraelski obaveštajac Jakov Kedmi rekao je za "Solovjev uživo" da se ruska vojska razlikuje od ostalih vojski sveta sposobnošću da hitno prebaci trupe i bude spremna za neprijateljstva u punoj razmeri za nekoliko sati.

МОЋАН ПУТИНОВ АДУТ: Израелски обавештајац открио по чему је руска војска јединствена у свету и далеко испред НАТО алијансе (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Depositphotos/ilustracija

Kedmi je primetio da je tokom vežbi 2020. godine ruska vojska u veoma kratkom vremenu izvršila prenos vojne opreme na veliku udaljenost.

Dakle, Rusija je u stanju da odgovori dovoljno brzo na nove pretnje po svoju bezbednost. Kedmi veruje da ovo treba shvatiti ozbiljno.

- Kada Rusija za nekoliko sati može da rasporedi nekoliko vojski na udaljenost od pet hiljada kilometara, to je nešto što danas nijedna vojska na svetu ne može učiniti - objasnio je ekspert.

- Sjedinjene Države, pripremajući se za invaziju na Irak, pripremale su se za nju šest meseci. To sugeriše da NATO nije sposoban za brzu primenu svoje logistike u okviru vojnih operacija - rekao je Kedmi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri