ZAHAROVA VASPITAVA TURSKU: Podstičete militarističke linije kijevskih vlasti

Novosti online

15. 04. 2021. u 17:53

MOSKVA je tokom razgovora sa rukovodstvom Turske pozvala na uzdržavanje od koraka, koji podstiču revanšističke težnje Kijeva, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ВАСПИТАВА ТУРСКУ: Подстичете милитаристичке линије кијевских власти

Foto: EPA

- Tokom kontakata sa rukovodstvom Turske redovno razmenjujemo mišljenja o svemu, čak i o delikatnim pitanjima međunarodne i regionalne agende. Predočavamo im ruske ocene stanja na jugoistoku Ukrajine, i naravno, Ankari je jasno da podsticanje militarističke linije kijevskih vlasti iz inostranstva izaziva našu najozbiljniju zabrinutost - rekla je Zaharova.

- Neprestano podvlačimo da je neophodno uzdržati se od koraka, i u sferi vojno-tehničke saradnje, koji bi mogli da isprovociraju pogoršanje situacije u Donbasu. Namera nam je da nastavimo profesionalni dijalog sa inostranim partnerima, podstičući ih da ne stimulišu revanšističke namere Kijeva, već da svim dostupnim političko-diplomatskim sredstvima daju doprinos stabilizaciji i poboljšanju situacije u Ukrajini - dodala je ona.

Ukrajinska služba bezbednosti je krajem marta saopštila da su tokom granatiranja u blizini sela Šumi u Donjeckoj oblasti ubijena četiri vojnika, a još dvojica ranjena. Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da će uskoro razgovarati o situaciji sa liderima „normandijske četvorke“ – Ukrajinom, Nemačkom, Rusijom i Francuskom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao, da Rusija nije strana u sukobu i ne može da obezbedi sveobuhvatno primirje u Donbasu, ali će iskoristiti svoj uticaj za sprovođenje sporazuma.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Nebojša

15.04.2021. 19:28

Blizi se dan kada ce Rusija nakon vise od 600 godina okupacije oslobodti Konstantinopolj i AJA SOFIJU vratiti pod okrilje grcke pravoslavne crkve. Sve smo blizi, a ovo je samo uvertira. Do 2025 to ce se dogoditi NJAKASNIJE.