RUSKI DIPLOMATA UPOZOVARA: NATO podstiče Ukrajinu da vojnim putem reši problem Donbasa

Novosti onlajn

14. 04. 2021. u 22:32

PREDSTAVNICI država NATO-a podstiču Ukrajinu da vojnim putem reši konflikt u Donbasu, izjavio je predstavnik Rusije u kontakt grupi za rešavanje problema na ukrajinskom istoku Boris Grizlov.

РУСКИ ДИПЛОМАТА УПОЗОВАРА: НАТО подстиче Украјину да војним путем реши проблем Донбаса

Foto MO RF

- Zbog odbijanja Ukrajine da razgovara o pitanjima koja se tiču osiguranja primirja čudno izgleda politička i vojna podrška Kijevu brojnih zapadnih država. Političari, pre svega, predstavnici država NATO-a koji podržavaju vojnu aktivnost kijevskih vlasti idu protiv rezolucije Saveta Bezbednosti UN. To nije ništa drugo već podsticanje Ukrajine na nepolitičko, vojno rešavanje konflikta - izjavio je Grizlov novinarima.

On je podsetio da je u Minskim sporazumima uneseno da se ne sme dozvoliti ovakav scenario.

- Minski sporazumi nedvosmisleno govore da mirovni politički dijalog između Kijeva i Donbasa nema alternativu - dodao je diplomata.

Grizlov je rekao da je na današnjem sastanku kontakt grupe, kao i na prethodnom, ukrajinska delegacija uz podršku OEBS-a odbila da razgovara čak i o praktičnim mehanizmima za realizaciju dogovora o unapređenju primirja iz 22. jula 2020. godine.

- Kijevu je potrebna samo imitacija pregovora i pi-ar. Ubistva Oružanih snaga Ukrajine civila u Donbasu nazvali su predstavom. To je vrhunac cinizma - naglasio je ruski diplomata.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)