KRVAVI OBRAČUNI KRIMINALNIH KLANOVA: Ponovo pucnjava na ulicama Pariza, atentator umesto oca pogodio ćerku (10), devojčica teško povređena

G.Čvorović, od stalnog dopisnika, Pariz

14. 04. 2021. u 19:00

POLICIJA je u sredu intezivno tragala da atentatorom koji je dan ranije u oružanom obračunu u pariskom predgrađu Panten usred dana pokušao da ubije muškarca, a teško ranio njegovu kćerku koja se nalazila u kolima.

КРВАВИ ОБРАЧУНИ КРИМИНАЛНИХ КЛАНОВА: Поново пуцњава на улицама Париза, атентатор уместо оца погодио ћерку (10), девојчица тешко повређена

Foto: EPA

Desetogodišnja devojčica je pogođena hicem u leđa, hitno je operisana i u sredu se bolje osećala. Do bolnice je kolima prebacio otac, koji je prošao bez povreda.

Meta napadača bio je Jasin Šeambi (45), koji je bio optužen za ubistvo u obračunu oko trgovine drogom 2013. godine, kako prenose francuski mediji. Bio je osuđen na dvadeset godina zatvora, ali ga je u žalbenom postupku prošle godine uspeo da oslobodi advokat Erik Dipon Moreti, koji je u međuvremenu postao francuski ministar pravosuđa.

Do napada je u utorak došlo kada je automobil za čijim volanom je sedeo Šeambi izlazio s parkinga. Napadač, obučen u crno, posle ispaljenih hitaca je pobegao trčeći do svog električnog trotineta, a onda nestao.

Šeambijeva sestra Esma je ubijena 2016. godine za volanom svog automobila, a smatra se da je ovo ubistvo osveta njenom bratu.

Do oružanog napada u Pantenu došlo je samo dan posle ubistva ispred bolnice u Pariskom 16. arondismanu za koje se smatra da je spada u obračun kriminalnih grupa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)