NAČELNIK GENERALŠTABA BELORUSIJE UPOZORAVA MOSKVU: Gulevič otkrio šta NATO radi na granicama Rusije

Novosti online

14. 04. 2021. u 17:34

NAČELNIK Generalštaba Oružanih snaga Belorusije Viktor Gulevič izjavio je da NATO nastavlja da pojačava svoju aktivnost kod granica Rusije i Belorusije, između ostalog, raspoređuje obaveštajne centre i poboljšava objekte vojne infrastrukture.

НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА БЕЛОРУСИЈЕ УПОЗОРАВА МОСКВУ: Гулевич открио шта НАТО ради на границама Русије

Foto: EPA/printskrin/ilustracija

Kako je saopštila pres-služba Ministarstva odbrane Belorusije, Gulevič je prisustvovao sastanku Vojnog komiteta Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) u Moskvi, a učesnici su razgovarali o vojno-političkoj situaciji u regionima kolektivne bezbednosti ODKB.

- General-major je izneo mišljenje beloruske strane o situaciji u regionima kolektivne bezbednosti ODKB, fokusirajući se na aspekte svojstvene istočno-evropskom regionu. S tim u vezi, ukazano je na nastavak aktivnosti bloka NATO-a kod granica Rusije i Belorusije – raspoređivanje obaveštajnih i transportnih centara, poboljšanje objekata vojne infrastrukture, između ostalog, i za prijem kontigenata, i drugi procesi - saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Belorusije na Telegramu.

Ranije je načelnik glavne uprave Generalštaba Oružanih snaga Belorusije Ruslan Kosigin izjavio da zemlje NATO-a održavaju visok nivo izviđačke aktivnosti i letova borbene avijacije u blizini ruske i beloruske granice.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)