KAKO UKRAJINA MOŽE DA VRATI KRIM? Bivši oficir NATO-a im uputio savet, imaju jednu ogromnu prepreku

Novosti online

11. 04. 2021. u 22:41

BIVŠI predstavnik NATO-a u Moskvi, američki kapetan u penziji Hari Tabah smatra da Ukrajina može vratiti Krim samo ako se Rusija raspadne.

КАКО УКРАЈИНА МОЖЕ ДА ВРАТИ КРИМ? Бивши официр НАТО-а им упутио савет, имају једну огромну препреку

Foto: AP Photo/Andrew Lubimov/Depositphotos

Po mišljenju američkog kapetana, Kijev do tada mora da sačeka.

- Krim može postati ili nezavisna država, prijateljski raspoložena prema Ukrajini, ili se vratiti Ukrajini - rekao je Tabak.

On je siguran da ukrajinskoj vojsci neće biti problem da vojnim putem zauzme i Donbas. On se ipak požalio da stav koji Rusija ima po tom pitanju „nije jednostavan“. Po njegovim rečima, situacija na istoku Ukrajine je „komplikovana i opasna“, zaključio je kapetan.

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio ranije da oni koji čekaju raspad Rusije to neće dočekati. On je naglasio da Rusija jače svoje snage i da će rešiti sve svoje probleme i sankcije.

Pri tome, ukazuju eksperti, sama Ukrajina ima probleme koji su je doveli na ivicu kolapsa. Prema rečima Aleksandra Dudčaka, Kijev je 2014. godine izgubio suverenitet, teritoriju, a mogao je izgubiti i više. On je skrenuo pažnju na užasnu situaciju sa ljudskim pravima i problemima u sferi religije. On je naglasio da Ukrajina uopšte ne uzima u obzir interese naroda koji tamo žive.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna