UOČI LETNJIH OLIMPIJSKIH IGARA: Vlada Japana najavila pooštravanje mera

Tanjug

09. 04. 2021. u 12:16

JAPANSKA vlada je najavila da će u Tokiju podići nivo upozorenja za Kovid 19 koji bi omogućio oštrije mere za suzbijanje brzog širenja zaraznijeg soja virusa uoči Letnjih olimpijskih igara.

УОЧИ ЛЕТЊИХ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА: Влада Јапана најавила пооштравање мера

Foto Tanjug-AP

AP prenosi da će veći nivo upozorenja koji je danas najavio premijer Jošihide Suga omogućiti guverneru Tokija da naloži kraće radno vreme za barove i restorane, zajedno sa kaznama za prekršioce i odštetom za one koji to poštuju, a ove mere će započeti u ponedeljak i trajaće do 11. maja.

Suga je takođe povećao nivo upozorenja za Kjoto u zapadnom delu Japana i na južnoj ostrvskoj prefekturi Okinavi, gde je broj slučajeva u porastu poslednjih nedelja.

Mnogi slučajevi u Tokiju povezani su sa noćnim životom i restoranima, ali po rečima stručnjaka od nedavno su nova žarišta i kancelarije, saloni lepote i škole, navodi agencija.

AP prenosi da se japanska nacionalna kampanja vakcinacije ne odvija se planiranim tempom i da većina ljudi u glavnom gradu još nije imunizovana dok se broj novih slučajeva stalno povećava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!