DECA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANA I NEUHRANJENA? Skandal u centru za migrante u SAD - guverner izneo optužbe! (VIDEO)

Novosti online

09. 04. 2021. u 00:39

GUVERNER američke države Teksas Greg Abot kazao je da postoje izveštaji o seksualnom zlostavljanju, neuhranjenosti i epidemiji korona virusa u federalnoj ustanovi u kojoj su smeštena deca migranata.

ДЕЦА СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАНА И НЕУХРАЊЕНА? Скандал у центру за мигранте у САД - гувернер изнео оптужбе! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Žalbe koju su poslate državnim agencijama čine četiri navoda: deca u ustanovi u objektu u San Antoniju su seksualno zlostavljana. Drugo, nema dovoljno osoblja da bezbedno nagleda decu. Treće, neka deca ne jedu tokom dana. I četvrto, deca koja imaju kovid ne mogu fizički da budu odvojena od onih koji nisu zaraženi - kazao je Abot na konferenciji za medije, a prenosi "Sputnik"

Abot, inače član Republikanske partije, naredio je rendžerima u Teksasu, kao i Odseku za javnu bezbednost da odmah sprovedu istragu i ispitaju ove optužbe.

Kako prenose svetski mediji, administracija predsednika SAD Džoa Bajdena koristi objekat "Freeman Expo Center" u San Antoniju, gde je smešteno trenutno oko 1.300 dece migranata.

Abot je pozvao Bajdena da zatvori ustanovu kako bi se osigurala bezbednost te dece.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...