EU U STRAHU OD RUSKE VOJSKE: Pokrenuta regrutacija na Krimu

Tanjug

01. 04. 2021. u 18:29

EVROPSKA unija saopštila je danas da je Rusija pokrenula kampanju regrutovanja stanovništva na poluostrvu Krim i da je tim potezom prekršila međunarodno pravo.

ЕУ У СТРАХУ ОД РУСКЕ ВОЈСКЕ: Покренута регрутација на Криму

Foto: Tanjug/AP

„Ruska Federacija započela je danas još jednu kampanju regrutovanja u nezakonito anektiranoj Autonomnoj Republici Krim i gradu Sevastopolju radi regrutovanja stanovnika poluostrva u oružanim snagama Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju EU koje je preneo Rojters.

U EU tvrde da je u pitanju "još jedno kršenje međunarodnog humanitarnog prava". “Ruska Federacija je obavezana međunarodnim pravom i dužna je da obezbedi zaštitu ljudskih prava na poluostrvu", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024