BOMBAŠKI NAPAD U AVGANISTANU: U eksploziji ubijeno najmanje tri pripadnika snaga bezbednosti

Tanjug

04. 04. 2021. u 22:12

U BOMBAŠKOM napadu na automobil u blizini Kabula danas je ubijeno najmanje troje pripadnika avganistanskih snaga bezbednosti, a 12 je ranjeno, saopštili su zvaničnici.

БОМБАШКИ НАПАД У АВГАНИСТАНУ: У експлозији убијено најмање три припадника снага безбедности

Foto: Printskrin

Odgovornost za napad preuzeli su talibani, prenosi Rojters.

Lokalne policijske snage kažu da bi broj stradalih mogao da poraste.

Talibani u saopštenju tvrde da je u eksploziji ubijeno ili povređeno 45 pripadnika avganistanskih snaga bezbednosti.

Iako se napadi u Avganistanu nastavljaju bez prekida, pobunjeni talibani retko preuzimaju odgovornost od zvaničnog početka mirovnih pregovora i sporazuma sa SAD prošle godine, podseća britanska agencija.

Talibani su takođe saopštili da nastavak vazdušnih udara u brojnim oblastima Avganistana krši sporazum između njih i Sjedinjenih Država.

Taj sporazum predviđa povlačenje stranih trupa iz Avganistana do 1. maja u zamenu za mirovne garancije talibana i mirovne pregovore sa avganistanskom vladom koju podržavaju SAD.

Talibani su prošlog meseca zapretili da će nastaviti neprijateljstva protiv stranih trupa u Avganistanu ako ne ispune rok za povlačenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)