PRAVO U METU: Posada Mi-24 zgromila uslovnog protivnika u Kalinjingradskoj oblasti (FOTO)

Novosti online

03. 04. 2021. u 21:30

PILOTI jurišnih helikoptera Mi-24 pomorske avijacije Baltičke flote uništili su kolonu tehnike, ljudstvo i utvrđenja uslovnog protivnika u okviru trenažnih letova u Kalinjingradskoj oblasti, prenosi televizija „Zvezda“.

ПРАВО У МЕТУ: Посада Ми-24 згромила условног противника у Калињинградској области (ФОТО)

FOTO: Printskrin

Oko 10 posada uvežbavalo je primenu vazduhoplovnog oružja za gađanje kopnenih meta sa udaljenosti od 500 metara do pet kilometara sa minimalne i srednje visine.

Tokom borbenih poletanja piloti su gađali mete na zemlje pojedinačno i u parovima, koristeći kako nenavođene, tako i navođene rakete, kao i streljačko i topovsko naoružanje helikoptera Mi-24.

Foto: Printskrin

Kako je saopštila pres-služba Ministarstva odbrane Rusije, praktično gađanje poboljšava veštine vojnih pilota prilikom realizacije zadataka usmerenih na usavršavanje taktike i načina korišćenja pomorske avijacije.

Foto: Printskrin

Najmasovniji borbeni helikopter u vojnoj avijaciji Mi-24 je u upotrebi još od 1972. godine, ali on je i dalje u službi. Štaviše, sredinom aprila prošle godine je postalo poznato da je rusko Ministarstvo odbrane počelo da ga modernizuje. Uzimajući u obzir iskustvo vođenja modernih vojnih sukoba, posade „krokodila“ (nezvaničan naziv ovih mašina u ruskoj vojsci) će dobiti uređaje za noćno osmatranje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista