SIRIJCU PRETE ZBOG U BUNDESTAGA: Povukao kandidaturu posle anonimnih pretnji smrću

D. D. S.

31. 03. 2021. u 13:35

DOSKORA "zvezda" među kandidatima Zelenih za poslanika u Bundestagu, Sirijac Tarek Alovs (31), koji je kao izbeglica 2015. godine došao u Nemačku, povukao se pošto su njemu i njegovoj porodici pretili smrću.

СИРИЈЦУ ПРЕТЕ ЗБОГ У БУНДЕСТАГА: Повукао кандидатуру после анонимних претњи смрћу

Foto: Depositphotos

Alovs (31) je u januaru nominovan kao kandidat Zelenih za savezne izbore u Oberhauzenu i Dinslakenu, na zapadu Nemačke. Želeo je, kako prenosi nemački Dojče vele, da se kandiduje "kao prvi begunac iz Sirije, kako bi svojim glasom predstavljao prava izbeglica i migranata i borio se za pluralističko i pravedno društvo".

Posle povlačenja on je medijima preneo da to čini "velike opasnosti", naročito za njemu drage ljude. On u saopštenju navodi da se suočio sa snažnim rasizmom i da je to bilo "zastrašujuće" i da će se "na neko vreme" povući iz javnosti.

U okrugu u kojem su ga kandidovali izrazili su razočaranje. Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izrazio je preko Tvitera žaljenje, ocenivši da je to "bedno za našu demokratiju". I predsednica grupe Zelenih u Bundestagu Katrin Gering-Ekart izrazila je zgražavanje.

Alovs je pravnik koji je 2015. godine pobegao iz Sirije u Nemačku i ubrzo se politički se aktivirao u međunarodnom pokretu za spasavanje i prihvat migranata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)