UPRKOS "ZAKLJUČAVANJU": Broj novozaraženih u Holandiji raste sedmu nedelju zaredom

Tanjug

30. 03. 2021. u 17:40

BROJ zaraženih korona virusom u Holandiji raste sedmu nedelju zaredom uprkos "zaključavanju", saopštile su danas zdravstvene vlasti.

УПРКОС ЗАКЉУЧАВАЊУ: Број новозаражених у Холандији расте седму недељу заредом

Foto: Piksabej

Broj novozaraženih porastao je za 13 procenata na 51.866, naveo je Nacionalni institut za zdravlje (RIVM) u nedeljnom pregledu, što je najveći nivo od početka januara, preneo je Rojters.

Veći broj slučajeva registrovan je u svim starosnim kategorijama, ali je kod osoba starijih od 80 godina rast iznosio samo pet odsto, što RIVM pripisuje vakcinaciji.

Prema podacima RIVM, u Holandiji, koja ima 17,3 miliona stanovnika, dato je do sada 2,4 miliona prve i druge doze vakcine, a prednost su imali stariji građani.

Zabrana okupljanja više od dve osobe i policijski čas na snazi su od 23. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!