PREKO KOPNENE GRANICE SAMO UZ NEGATIVAN TEST: Španija ima nove uslove za ulazak u zemlju

Tanjug

27. 03. 2021. u 15:09 >> 15:40

ŠPANIJA će zahtevati od ljudi koji kopnenim vozilima dolaze iz Francuske da imaju negativan test na kovid-19, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja, usred sve većeg broja dolazaka Francuza i porasta stope korona virusa u Španiji.

ПРЕКО КОПНЕНЕ ГРАНИЦЕ САМО УЗ НЕГАТИВАН ТЕСТ: Шпанија има нове услове за улазак у земљу

Foto: Tanjug/AP

Svako ko kopnom stiže iz rizičnih područja moraće da ima negativni PCR star najviše 72 sata, prenosi Rojters.

- Naredba će stupiti na snagu tri dana nakon objavljivanja u Službenom državnom glasniku i dok vlada ne proglasi kraj zdravstvene krize izazvane kovid-19 - navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Novi uslov se neće odnositi na vozače kamiona, prekogranične radnike i ljude koji žive na udaljenosti od 30 kilometara od granice.

Mnogi Francuzi, umorni od sopstvenog zaključavanja, hrle preko granice kako bi uživali u otvorenim barovima i restoranima u oblastima poput Madrida, navodi agencija.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su rizična područja ona koja je klasifikovao Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti, što je, prema mapi Centra, gotovo cela Francuska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024