BLIŽE SE CIFRI OD 4.000: Rekordan dnevni broj preminulih u Brazilu zbog korone, zdravstveni sistem posustaje!

Tanjug

27. 03. 2021. u 00:16

U Brazilu je u petak preminulo 3.650 osoba od posledica kovida 19, čime je dnevni broj smrtnih slučajeva dostigao rekordno visok nivo, a zdravstveni sistem u zemlji sve više posustaje dok se novi slučajevi infekcije iz dana u dan uvećavaju, javlja ''Gardijan''.

БЛИЖЕ СЕ ЦИФРИ ОД 4.000: Рекордан дневни број преминулих у Бразилу због короне, здравствени систем посустаје!

Foto: EPA

Britanski list navodi da su ovi podaci pokrenuli nove pozive na parlamentarnu raspravu o tome kako se vlasti odnose prema zdravstvenoj krizi u zemlji, a traži se i ostavka brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, koji se protivio merama protiv korona virusa i nazvao kovid 19 ''malim gripom''.

Ukupan broj preminulih od kovida 19 u Brazilu prešao je 307.000, što je drugi najveći broj posle SAD, gde je umrlo gotovo 550.000 ljudi.

''Gardijan'' piše da dok epidemija u SAD usporava zbog masovne kampanje vakcinacije, brazilska kriza postaje sve složenija, a neka predviđanja pokazuju da će skoro 60.000 života biti izgubljeno samo u martu, ubedljivo najgorem mesecu za Brazil od početka pandemije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi