KOBNI ODLAZAK NA POSAO: Porodica ubijenog Srbina Nevena Stanišića izbegla zbog rata iz Bosne u Kolorado

D. SAVIĆ

24. 03. 2021. u 22:28

SUDBINA se kobno poigrala sa Nevenom Stanišićem (23), drugom najmlađom od 10 žrtava masakra u američkoj državi Kolorado. Lokalni list "Denver post" navodi da je njegova porodica devedesetih godina prošlog veka došla u SAD kako bi izbegla rat u Bosni, da bi ovaj mladi Srbin postao nevina žrtva pomahnitalog pira Ahmeda el Alavi Alise (21) u samoposluzi u Boulderu.

КОБНИ ОДЛАЗАК НА ПОСАО: Породица убијеног Србина Невена Станишића избегла због рата из Босне у Колорадо

Foto EPA / privatna arhiva

- Oni su izbegli jednu tragediju dolaskom ovde, ali sada ih je ta tragedija pogodila - rekao je za "Denver post" sveštenik Radovan Petrović iz srpske pravoslavne crkve Svetog Jovana Krstitelja u Lejkvudu.

List prenosi da je supruga sveštenika imala samo reči hvale za Nevena koji je radio kao serviser aparata za kafu i koji se zbog posla zatekao na mestu pokolja.

- Bio je vrlo dobar, stidljiv, vredan dečak i jedan od onih klinaca koji su najbolje slušali roditelje - dodala je ona.

RVAČKE MEDALjE

Alisa je bio ljubitelj borilačkih veština i često objavljivao komentare o profesionalnim MMA, džiju-džicu i UFC. U martu 2019. objavio je fotografiju sa dve medalje oko vrata i napisao: "Alhamdullah, imam 2 zlatne medalje danas osvojene u obe divizije na naga džiju-džicu turniru." "Alhamdullah" na arapskom znači "slava Bogu".

U međuvremenu, policija u Koloradu pokušava da otkrije šta je Ahmeda navelo da počini masakr u supermarketu "King supers" u mestu Boulder, oko 45 kilometara severozapadno od Denvera. On se suočava sa 10 tačaka optužnice za ubistvo prvog stepena, uz optužnicu za pokušaj ubistva.

UBICA Ahmed el Alivi Alisa, Foto AP

Stariji, 34-godišnji Ahmedov brat ga je za "Dejli bist" opisao kao asocijalnog i paranoičnog, a snaha je rekla policiji da se dva dana ranije "igrao" vatrenim oružjem koje podseća na "mitraljez", uznemiravajući članove porodice.

Alisa, naturalizovani američki državljanin, rođen u Siriji, koji živi u kući od 800.000 dolara u Arvadi, tridesetak kilometara od mesta gde je sproveo masakr, bio je rvač s medaljama, pohađao koledž za računarski inženjering, ali je bio paranoičan i nasilan. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog napada trećeg stepena 2017. godine. On je 2017. godine pretukao nasilnika u srednjoj školi, jer je govorio za njega da je terorista.

JOKIĆ: KAKO NEKO TO URADI?

Nesrećni događaj prokomentarisao je i Nikola Jokić, zvezda NBA lige i kluba Denver.

- Velika tragedija. Te stvari se događaju u svetu, tebi ostaje samo da budeš mislima uz porodice stradalih. Zapravo, jedna od žrtava je bio Srbin... To su neke stvari koje niko ne želi, niko ne želi da bude blizu toga i da se nekome nešto desi. Kada se desi, osećate se čudno i zapitate se, kako neko može da uradi tako nešto? - kazao je Jokić.

Nije jasno da li je Alisa tada osuđen.

Šest dana pre nego što je počinio masakr, on je kupio pištolj AR-556 koji podseća na poluautomatsku pušku.

Svedoci su policiji rekli da je napadač ubio jednog muškarca u vozilu, a drugog na parkingu. Strelac je stao iznad njega, pucajući više puta, pre nego što je ušao u prodavnicu da bi nastavio divljanje. Najviše metaka ispalio je za prvih 10 minuta. Kad je uhapšen nije odgovarao na pitanja, već je tražio da razgovara sa majkom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMAČKA NEZADOVOLJNA: Berbok - Ne možemo da prihvatimo da Kina uspostavlja bliže odnose sa Rusijom