STRAŠNE OPTUŽBE NA RAČUN PUTINA: Stoltenberg prati istragu o navodnom ruskom špijunskom lancu

Srna

22. 03. 2021. u 17:13

NATO pažljivo prati bugarsku istragu o navodnom ruskom špijunskom lancu, izjavio je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu.

СТРАШНЕ ОПТУЖБЕ НА РАЧУН ПУТИНА: Столтенберг прати истрагу о наводном руском шпијунском ланцу

Foto: Tanjug/AP

- NATO je uvek veoma usredsređen na zaštitu poverljivih dokumenata i poverljivih podataka i mi u potpunosti podržavamo rad našeg saveznika Bugarske na suzbijanju ruskih zloćudnih aktivnosti na njenoj teritoriji - rekao je Stoltenberg, prenela je BTA.

On je naveo da će se o odnosima NATO-a i Rusije razgovarati sutra na sastanku ministara spoljnih poslova.

Stoltenberg je rekao da je poslednjih nekoliko godina Rusija preduzimala agresivne akcije protiv zemalja poput Ukrajine, mešala se u unutrašnje političke procese Alijanse, pokušavajući da potkopa poverenje u demokratske institucije, a takođe se mešala i u izborne procese.

- Odnosi NATO-a i Rusije su već neko vreme teški zbog ruskog ponašanja - rekao je Stoltenberg.

- Predsednik Putin je, naravno, na kraju odgovoran za sve radnje koje je preduzela ruska država - istakao je generalni sekretar NATO-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Miki Zg

22.03.2021. 17:41

Oprobana metoda Zapada ,držite lopova ,zločinca ,itd.,plasiranje lažnih vijesti .Okupirali su protuzakonito od 91.god. Rep. bivšeg SSSR-a ,zemlje Varšavskog pakta ,Rep. bivše YU ,jedino nisu Srbiju i Rep. Srpsku na njih su izvršili brutalnu agresiju od 93. -99 .god. Sada pokazuju mišiće u 21. god. organizirajući manevre od Slunja ,Manjače ,Makedonije i uključujući vojne snage Šiptara ( protuzakonito svim Rezolucijama ) .Pokazuju svoju moć -nemoć ,izvlačenjem novca za američko naoružanje od ovih novonastalih država -budućih glinenih golubova !

Milomir

22.03.2021. 18:15

Dali slusa samog sebe sta prica, nato osnovan na lazi pa traze opravdanje za konflikt. A sta se bugara i rumuna tice oni se u uniji tretiraju kao druga klasa evropljana. Zasto su u uniji, sto je natou trebala teritorija za bombardovanje srbije, To je EU, ne hvala

marko

23.03.2021. 19:36

Gos. Stoltenberg drago mi je sto brinete o sigurnosti sveta pa i o Ukrajini Bugarskoj i drugim zemljama.Nisam cuo da ste se zabrinuli za sigurnost Nemacke kada je kancelarku prisluskivala Amerika nisam cuo da ste se zabrinuli za narod Iraka kad je ubijen predsednik Husein nisam cuo da ste se zabrinuli kad je ubijen Gadafi a kamoli da ste upozorili taj svet da je to protiv prava protiv demokratije protiv mira.A bombardovanje SR Jugoslavije je cokolada na kolac spreman od Amerike vasih prijatelja i poslodavaca.Kako vas nije stid da uopste uzmmete rec mir u usta ili demokratiju ili nedaj boze pravdu.Ucutite vec jednom uzmite vase unuke za ruku i povedite ih u setnju imace i oni vise a i svet ce izgledati lepsi sigurniji.