SALVINIJU SUDE ZBOG MIGRANATA: Italijanski tužilac traži od Senata da odobri postupak

Tanjug

20. 03. 2021. u 18:34 >> 20:52

ITALIJANSKI tužilac zvanično je danas zatražio da se lideru desničarske Lige Mateu Salviniju sudi za otmicu zbog njegove odluke da spreči ulazak više od 100 migranata u zemlju 2019. godine.

САЛВИНИЈУ СУДЕ ЗБОГ МИГРАНАТА: Италијански тужилац тражи од Сената да одобри поступак

Foto: EPA

Salvinijeva odluka, doneta dok je bio ministar unutrašnjih poslova, ostavila je migrante na cedilu na moru sve dok tužioci nisu naredili zaplenu broda i evakuaciju ljudi na brodu, podseća Rojters.

Salvini je danas branio svoj postupak i rekao da ga ne brine molba tužioca koja je deo dugotrajnog pravnog postupka - italijanski Senat je prošle godine ovlastio sud za sprovođenje istrage o otmici.

"Ponosan sam što sam radio na zaštiti svoje zemlje, poštujući zakon, budio Evropu i spašavao živote. Ako bi mi ovo moglo stvoriti probleme i patnju, rado ću to prihvatiti", napisao je Salvini na Fejsbuku.

Tokom 14 meseci koliko je obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova, Salvini je sprečio nekoliko čamaca da pristanu u Italiji, pokušavajući da zaustavi migrantske tokove. Redovno je optuživao dobrotvorne organizacije za spasavanje migranata da efikasno podstiču šverc ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ONI PODRŽAVAJU OKUPACIJU Abas poručio Amerikancima: Preispitaćemo odnos sa SAD