U MOSKVI ĆE SVE GRMETI: Vojna parada 9. maja na Crvenom trgu u uobičajenom formatu!

Tanjug

19. 03. 2021. u 14:15

RUSKA vojna parada povodom obeležavanja 76. godišnjice pobede Sovjetskog saveza nad nacističkom Nemačkom u Velikom patriotskom ratu od 1941. do 1945. godine održaće se na moskovskom Crvenom trgu u uobičajenom formatu, dok će prisustvo gledalaca zavisiti od epidemiološke situacije, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

У МОСКВИ ЋЕ СВЕ ГРМЕТИ: Војна парада 9. маја на Црвеном тргу у уобичајеном формату!

FOTO: EPA

I ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je izjavio da će se održati parada povodom Dana pobede nad fašizmom, prenosi ruska agencija Tass.

- Format parade biće uobičajen, ali što se tiče prisustva gledalaca, njihov broj će zavisiti od zahteva koji će biti definisani zajedno sa Rospotrebnadzorom (ruskim regulatorom za zaštitu prava potrošaca) - izjavio je Peskov.

- Do sada dinamika, s obzirom na situaciju sa virusom korona u Rusiji uliva optimizam, ali ne pruža mogućnost za opuštanje - istakao je Peskov.

Rusija je prošle godine vojnu paradu, koja se tradicionalno održavala 9. maja na moskovskom Crvenom trgu, prebacila na 24. jun zbog pandemije virusa korona.

Ruski predsednik Vladimir Putin izabrao je 24. jun za paradu, jer je na taj dan 1945. godine na Crvenom trgu održana parada pobednika, koju su predvodili maršali Žukov i Rokosovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere