ZAHAROVA RASKRINKALA SAD: Poručila da Rusija nije podržavala Trampa i uperila prst u moćnu strukturu koja je dovela Bajdena na vlast!

Novosti online

18. 03. 2021. u 15:21

OPTUŽBE Sjedinjenih Američkih Država protiv Rusije za mešanje u izbore predstavljaju još jednu medijsku dezinformacionu kampanju, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА РАСКРИНКАЛА САД: Поручила да Русија није подржавала Трампа и уперила прст у моћну структуру која је довела Бајдена на власт!

Foto: Printskrin

- Aktuelna američka administracija ne prestaje da začuđuje apsurdnošću svojih javnih izjava. Ne radi se samo o ličnim napadima na rukovodstvo Rusije koji prelaze sve granice, već i o apsurdnim optužbama za mešanje u prošlogodišnje predsedničke izbore, na kojima je, da podsetimo, pobedio Bajden - istakla je Zaharova na redovnom brifingu.

Kako je navela, Rusija ovo smatra „još jednom medijskom dezinformacionom kampanjom, izgrađenom u potpunosti na neosnovanom zaključku da su na internetu navodno masovno kružili materijali kritični prema demokratskom kandidatu, a širili su ga, naravno, neki ruski ‘agenti uticaja’“.

- Mogu li, prema logici američke političke elite koja je sada došla na vlast, sve Trampove pristalice, sva opozicija da predstavlja ruske ‘agente uticaja’? - upirala je Zaharova.

Prema njenim rečima, „ako je neko i pokušao da utiče na izražavanje volje građana, to su internet giganti koji podržavaju Demokratsku partiju“.

Foto: Printskrin

Zaharova je dodala i da nema dokaza za navodno mešanje ruskih državnih struktura u unutrašnje stvari Sjedinjenih Američkih Država. 

- Prisiljeni smo da podsetimo na očiglednu činjenicu: nema nikakvih dokaza za mešanje ruskih vladinih agencija u poslove Sjedinjenih Američkih Država. Što se ne može reći za beskrajne pokušaje američkih zvaničnika da kontrolišu političke procese u drugim zemljama, uključujući Rusiju, da direktno komanduju marginalnim opozicionim grupama kako bi uneli nestabilnost, i ‘poseju razdor i neslogu’ - konstatovala je ona.

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je ranije da će ruski predsednik Vladimir Putin „platiti za mešanje" u američke izbore za predsednika 2020. godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!