"NEPRIJATELJ JE VIRUS - NE INSTITUCIJE": Italijani nezadovoljni merama - ne žele karantin

Tanjug

15. 03. 2021. u 09:58

GLAVNI ulaz u Visoki institut za zdravstvo u Rimu oštećen je u plamenu koji se razvio nakon što su nepoznate osobe bacile zapaljivo sredstvo, javlja agencija Ansa.

НЕПРИЈАТЕЉ ЈЕ ВИРУС - НЕ ИНСТИТУЦИЈЕ: Италијани незадовољни мерама - не желе карантин

Foto: Tanjug/AP

Policija slučaj ispituje, ali mediji spekulišu da je reč o aktu protesta protiv novih antikovid mera na osnovu kojih je veći deo Italije ponovo u karantinu.

Institut za zdravstvo je najveći naučni autoritet u zdravstevenom sistemu zemlje, i od početka pandemije kovid-19 prati, analizira i predlaže antikovid mere.

- Neprijatelj je virus, a ne institucije koje se bore protiv zaraze - izjavio je ministar za zdravstvo Roberto Speranca.

Za razliku od prvog karantina, pre tačno godinu dana, kada su građani manje više poslušno i discipliniovano prihvatili neophodnu meru zaključavanja, sada su osećanja građana drugacija i pomešana.

List “Il Fato kotidijano” piše o besu, strahu, nezadovoljstvu, protestima i predaji.

Juče, u nedelju, dan pre novog karantina, sve prodavnice, koje inače ne rade vikendom, bile su otvorene, uključujući frizere, berbernice i salone za ulepšavanje, koji naredne tri sedmice karantina ostaju zatvoreni.

Na ulicu se može samo zbog posla i u hitnim slučajevima, ali svaki izlazak iz kuće mora biti dokumentovan “auto-deklaracijom” koju će policija po potrebi proveriti.

U naredne tri sedmice nema poseta prijateljima ni rodbini, sport je dozvoljen samo u granicama opštine stanovanja, a restorani i barovi ostaju zatvoreni.

Policijski sat ostaje na snazi od 22 do 5.00 narednog dana.

- Jedno je sigurno, ovoga puta neće biti pevanja sa prozora i balkona da bi se uzajamno ohrabrili - zaključuje list “Il Fato kotidijano”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024